Vrouwen

Kwalitatieve sieraden kopen: waar let je op?

1.1Kviews

Als je een bijzonder sieraad wilt kopen, vind je het uiteraard belangrijk om op de kwaliteit te letten. Je wilt een sieraad lang kunnen dragen. Een sieraad moet tegen een stootje kunnen, en niet direct kleur, vorm of stevigheid verliezen. Waar kun je op letten in je zoektocht naar kwalitatieve sieraden? Dit zijn onze tips.

Gerenommeerd bedrijf of merk

Let allereerst op het bedrijf of merk waar je het sieraad wilt kopen. Gaat het om een gerenommeerde verkoper? Je kunt erachter komen door informatie over het bedrijf te lezen, en bijvoorbeeld recensies op te zoeken. Als je twijfelt aan de reputatie, kun je wellicht beter verder zoeken. Gelukkig zijn er veel betrouwbare bedrijven te vinden, waar je terecht kunt voor ware kwaliteit! Daar kun je bijvoorbeeld een 14 karaat gouden ketting met een gerust hart kopen. Neem in ieder geval altijd even de tijd om het merk te leren kennen.

Prijs van het sieraad

Ook de prijs van het sieraad zegt iets over de kwaliteit. Hoewel sieraden er voor ieder budget te vinden zijn, is het de moeite waard om na te denken over een sieraad in een wat hogere prijsklasse. Sieraden in een hogere prijsklasse zullen naar alle waarschijnlijkheid langer mooi blijven dan goedkopere sieraden. Als je dit belangrijk vindt, kun je hier absoluut rekening mee houden. Bijvoorbeeld als je een unieke gouden zegelring wilt kunnen dragen! Hoe luxer de kwaliteit is, hoe meer draagplezier je ervaart.

Vervaardiging van de sieraden

De vervaardiging van een sieraad zegt veel over de kwaliteit. Je wilt van verschillende onderdelen afweten. Welke materialen zijn er gebruikt om het sieraad te maken? Hoe is het sieraad tot stand gekomen? Wat is het gewicht? Is er een keurmerk? Of bij een vintage sieraad: wat wordt er vermeld over de conditie? Dit kun je allemaal proberen te achterhalen. Hoe duidelijker deze informatie op bijvoorbeeld een webshop staat vermeld, hoe betrouwbaarder de verkoper is. Als er maar weinig informatie wordt gedeeld, kun je er sneller van uitgaan dat het om een miskoop gaat. Denk hier dus niet te makkelijk over, maar achterhaal eerst meer over de vervaardiging van het sieraad.

Vakmanschap

Ook het vakmanschap is iets om op te letten, als je een sieraad rechtstreeks bij de maker koopt. Of het nu om een zilversmid of een goudsmid gaat: heeft de maker echt weet van het vak? Je kunt bijvoorbeeld vragen naar bepaalde opleidingen. Of achterhaal hoe lang de maker al in het vak zit. Ervaring speelt immers een belangrijke rol: hoe meer sieraden hij of zij al heeft gemaakt, hoe groter de kans op kwaliteit is. Dit zijn in ieder geval belangrijke zaken om in het achterhoofd te houden!

85 Comments

Leave a Response