Tips

Lees hier hoe jij tot de ultieme vrouwen hobbykamer komt!

knit
803views

Woon jij samen met je partner en merk je dat je meer ruimte nodig hebt om je meer creatiever te uiten, te relaxen en voor optimale privacy? Dat snappen wij heel goed. Wanneer je samen met iemand woont zit je continu op elkaar lip. Het is om deze reden belangrijk dat je een eigen plekje hebt waar je eventjes gewoon je passie kunt beoefenen of even lekker niks te doen. Iets dat hier perfect op aansluit is een hobbykamer of een woman cave! In dit artikel leggen wij jou uit hoe jij een eigen plekje maakt in je huis waar je compleet jezelf kunt zijn. 

Wat zijn je hobby’s? 

Ten eerste is het belangrijk om erachter te komen welke hobby’s je hebt en misschien in de toekomst wil gaan doen. Denk maar aan schilderen, yoga, gamen of misschien wel pottenbakken. Niks is te gek, want het is ten slotte jouw passie en ambitie! Schrijf goed op voor jezelf op waar een hobbykamer uit moet voldoen. Doe een mini brainstormsessie om zo tot allemaal leuke onderwerpen te komen die relevant zijn voor jouw eigen woman cave. 

Pen, papier en schetsen maar! 

Zodra je goed duidelijk in kaart hebt waaraan jouw hobbykamer moet voldoen is het de hoogste tijd pen en papier te pakken en te beginnen met schetsen! Laat je lekker gaan en teken alles wat je je op komt, want niks is fout! Door je fantasie volledig zijn gang te laten gaan kom je op de leukste ideeën. Uiteindelijk wanneer je alles op papier hebt staan kun je kijken in hoeverre het allemaal realistisch is. Want natuurlijk speelt budget, ruimte en andere middelen een grote rol.  

Schud je handen uit de mouwen en start je bouwproject 

Nu je alles duidelijk op papier hebt gezet is het belangrijk om de schets uit te werken tot een uitvoerbaar project. Denk maar aan de juiste afmetingen, materialen en gereedschap die nodig zijn. Als je hier niet heel goed in bent, adviseren wij jou om een architect te benaderen of eventueel iemand in je omgeving die grafisch erg goed is aangelegd. Diegene kan jou dan helpen met een mooie schets van de kamer, aanbouw of tuinhuis waar jij je hobbyplekje van maakt.  

Vervolgens is het tijd om je handen uit de mouwen te schudden en te gaan klussen! HEPRO is bijvoorbeeld een goede plek om materialen in te kopen. Denk maar aan aluminium deuren die eventueel nodig zijn. Roep al je klusvrienden bij een, want in je eentje is het ontzettend lastig en maak er een leuke dag van! 

68 Comments

Leave a Response