Tips

De populairste woonstijlen van 2022

boekenkast
875views

Hou jij ervan om de laatste woontrends te volgen om zo jouw huisje compleet te laten stralen? Dat is zeker niet onbegrijpelijk, want wie wil nou niet wonen in een huis die volledig in de mooiste woonstijl is? Wij hebben om deze reden de mooiste stijlen genoteerd die jouw huis een te gekke look geven waar iedereen compleet versteld van zal staan. Lees snel verder voor meer informatie en maak al jouw vrienden en familie jaloers met een huis die volledig on point is! 

Scandinavische stijl 

Een van de meest populaire interieurstijlen is natuurlijk de welbekende Scandinavische stijl. Over de hele wereld zie je de kenmerken van de elementen uit dit continent terug komen in ieder huis. Dit is vooral te danken aan de zeer effectieve marketingstrategie van de blauw-met gele meubelgigant Ikea. Zij hebben met hun strakke en natuurlijke kleuren de wereld veroverd. Wanneer je jouw woning volledig in deze trant wil krijgen, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten: 

  • Gebruik lichte kleuren en tinten van de kleurenpallet. Dit zorgt voor veel rust en ontspanning in huis. 
  • Gebruik veel natuurlijke elementen. Denk aan hout, metaal en meubels met lange poten die doen denken aan takken en stammen van bomen uit de rijke bossen van Scandinavië. 
  • Houd het simpel. Zorg er voor dat je niet te veel onnodige decoraties in huis plaatst waardoor het onrustiger wordt. De essentie van de Scandinavische stijl is door het eenvoudig te houden. 

Landelijke stijl 

Een andere erg populaire woonstijl brengt je uit de stad, dit is natuurlijk de landelijke stijl. Deze kenmerkt zich door alle elementen uit het boerenleven te terug te laten komen. Denk maar aan mooie donkere houten kleuren, natuursteen en stro. Zo zie je vaak een knusse openhaard terug komen met een aantal dikke blokken hout in een woning die in deze stijl is. Niet alleen staat het ontzettend mooi, maar is het ook nog eens heerlijk warm tijdens de koude dagen! Een visgraat, spc vloer of andere vloeren die geïnspireerd zijn van elementen uit de natuur passen perfect bij deze interieurstijl. Een Gelasta vloer aanschaffen? Scheur dan snel naar de vloerenwinkel om tot de juiste te komen die past bij jou smaak! 

Industrieel 

Tot slot is de industriële woonstijl een die je bijna bij iedereen ziet terug komen. Van woningen tot restaurants en bedrijfspanden zijn deze elementen goed terug te zien. Denk maar aan het gebruik van robuuste materialen als metaal. Een leuk voorbeeld die je regelmatig ziet in ruimtes zijn lampen die alleen maar aan een kabel hangen aan het plafond. Tip! Speel met kleuren om een prachtig contrast te creëren in huis. 

Leave a Response