Tips

Leuke wijn cadeautjes om te geven aan mannen

wijn
847views

Ben je op zoek naar het perfecte cadeau voor je man, vriend of vader? Als je een origineel cadeau wilt bespaart dit artikel je een hoop tijd.

Stoere mannen verhalen zonder bier blijkt heel erg goed te kunnen, er zijn steeds meer mannelijke wijnliefhebbers. Op de momenten dat er vaak bier wordt besteld, kan dat tegenwoordig ook wijn zijn. Maar wat is dan nu een echte mannen wijn? Er zijn ontelbaar veel verschillende soorten wijnen. Van zacht en fruitig tot krachtig en stoer. Vaak zijn het de tanninerijke, rode wijnen die als echte krachtpatsers op de markt verschijnen. Heerlijk voor bij de BBQ en stoere vlees gerechten.

Rode wijn bestellen

Over het algemeen vinden mannen rode wijn lekkerder dan wit of rosé. Als je geen tijd hebt om langs de winkel te gaan kan je ook makkelijk rode wijn op het internet bestellen. Rode wijn cadeau geven op bijvoorbeeld een jubileum dat gevierd moet worden zou erg toepasselijk zijn. Als je geen verstand hebt van rode wijn volgt hier een kleine uitleg:

Het karakter van de wijn wordt bepaald door de omstandigheden waarin de rode druiven zich ontwikkelen. Dit is dus bepalend of er sprake is van een goed- of minder goed wijnjaar. Daarnaast speelt de bereiding van de wijn een belangrijke rol. Hoe langer rode wijn in het vat blijft, hoe donkerder de kleur en ook voller de smaak zal zijn. 

Mannen drinken rode wijn graag bij het eten. Witte wijn zien zij daarentegen meer als een drank die ook goed past bij andere momenten, zoals de lunch of rond borreltijd.

Wijn thema’s

Je hebt verschillende wijn thema’s, op een verjaardag is een wijn met bubbels misschien wat feestelijker. Ook kan je rekening houden met de tijd van het jaar, in de winter is een witte volle wijn lekker of een krachtige rode wijn lekker. Als je een feestje houd wordt het al snel duur door de wijn voor alle gasten, daarom staan er ook wat goedkopere hele lekkere wijnen tussen. 

69 Comments

Leave a Response