Vrouwen

Tips voor het kopen van motorfiets onderdelen

Tips voor het kopen van motorfiets onderdelen
1.51Kviews

Nu het motorseizoen weer van start is gegaan, halen mensen massaal hun motorfiets uit de winterstalling. Voordat deze volledig start klaar is, moet er echter nog wel wat gedaan worden. Een uitvoerige controle is noodzakelijk. Zo weet je immers zeker dat je veilig de weg op kunt gaan. Soms is het hierbij nodig om enkele onderdelen te vervangen of te repareren. Maar waar moet je op letten als je nieuwe motorfiets onderdelen koopt? Kies je voor de onderdelen van caferacerwebshop.com/nl/ of ga je toch naar een erkende dealer? Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

Koop onderdelen zoveel mogelijk zelf

Wanneer je je motorfiets voor een grote beurt bij de dealer brengt, zal je merken dat je vaak duurder uit bent dan verwacht. Dit komt voornamelijk doordat motordealers zoveel mogelijk winst willen behalen. Bovenop de standaard inkoopprijs rekenen ze daarom ook nog extra ‘monteurskosten’. Hierdoor ben je doorgaans duurder uit dan als je de onderdelen zelf koopt.


Daarom kan het verstandig zijn om gashendels van Caferacerwebshop zelf aan te schaffen. Laat deze vervolgens monteren door een erkende vakman, zodat je verzekerd bent van de juiste werking. Zo bespaar je eenvoudig wat geld op het onderhoud van je motorfiets.

Verricht enkel het broodnodige onderhoud

We zien vaak dat motorrijders hun motorfiets jaarlijks voor een check-up bij de garage brengen. Vaak zijn ze hierdoor honderden euro’s per jaar kwijt. Doodzonde en ook nog eens helemaal niet nodig! Omdat garages zoveel mogelijk aan het onderhoud willen verdienen, vervangen ze al snel onderdelen die nog prima een ronde mee kunnen. Als je zelf weinig verstand van motorfietsen hebt, is het natuurlijk heel verleidelijk om dan maar akkoord te gaan. Bedenk wel dat je jezelf zo met onnodige kosten opzadelt. Het geheim van het onderhoud van een motorfiets is daarom het beoordelen van de onderdelen. Weet je zeker dat sommige onderdelen aan vervanging toe zijn? Of kunnen ze nog wel even mee?

Door hier zorgvuldig op te letten, bespaar je jezelf een hoop geld én onnodige stress. Bovendien kan je sommige dingen gemakkelijk zelf vervangen, zelfs als je eigenlijk weinig verstand van motorfietsen hebt. Een knipperlicht motor is bijvoorbeeld een onderdeel wat door iedereen te vervangen is. Verricht enkel het broodnodige onderhoud!

Kies enkel voor kwalitatieve onderdelen

Wanneer je naar motorfiets onderdelen op zoek gaat, zal je merken dat er een enorm prijsverschil is. Een db killer kopen is dan ook niet zo simpel als het lijkt. Want hoe kies je tussen een goedkopere of duurdere variant? Je gevoel neigt waarschijnlijk al snel naar de goedkoopste versie. Let er echter wel op dat goedkoop geen duurkoop wordt. 

Zo worden er veel producten uit China verkocht. Deze worden echter niet zo uitvoerig gecontroleerd als dat in Europese landen wel het geval is. Probeer daarom wel altijd de kwaliteit te waarborgen en controleer goed de recensies. Zo weet je zeker dat je niet voor een miskoop komt te staan. In de meeste gevallen is het slimmer om wat meer geld uit te geven en de oorsprong van het product beter te kennen. Zo bespaar je jezelf een hoop zorgen op de lange termijn.

Leave a Response