Vrouwen

De beste vechtsport voor vrouwen

De beste vechtsport voor vrouwen
3.29Kviews

Vechtsport heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Hoewel nog steeds het vooroordeel dat deze sport alleen voor mannen is blijft bestaan, is dat in werkelijkheid al lang niet meer het geval. Sterker nog: vechtsporten zijn voor iedereen. Van man tot vrouw en van jong tot oud. Iedereen kan van de voordelen van een vechtsport genieten. Dus sla snel je slag bij een vechtsport winkel en laat je verrassen. Vechtsport enkel voor mannen? Jij weet wel beter!

In sportscholen wordt vaak de vraag gesteld wat nu de beste vechtsport voor vrouwen is. Een logische vraag, aangezien men nog steeds denkt dat vechtsport enkel voor mannen is weggelegd. Toch bestaat hier geen eenduidig antwoord op. Er bestaat immers niet echt verschil tussen vechtsporten. Het is belangrijk waar jouw voorkeur naar uit gaat. Bij de meeste sportscholen is zowel een mannen- als vrouwengroep beschikbaar. Dit omdat de kracht van beide geslachten anders kan zijn. Dit betekent echter niet dat de essentie van de sport anders is. Een vrouw kan immers net zo goed een vechtsport beoefenen als een man. Zeker wanneer ze tegen gelijke tegenstanders strijdt. Maar hoe maak je dan toch de juiste keuze? In dit artikel geven we enkele tips.

Wat past bij jou?

Bij het kiezen van de juiste vechtsport is het allereerst belangrijk om naar jouw eigen voorkeuren te kijken. Waar ben je naar op zoek in een vechtsport? Wil je je zelfvertrouwen en zelfverdediging-skills verhogen? Dan is krav maga wellicht iets voor jou. Wil je extra kilo’s kwijtraken en alle spiergroepen trainen? Dan kan je ook voor kickboksen of een andere Oosterse vechtsport kiezen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Feit blijft dat de gemiddelde vrouw meestal niet voor de harde en ‘ongepolijste’ vechtsporten kiest. Schijn kan echter ook bedriegen. Sommige vrouwen zijn hier juist op hun plek. Ben jij iemand die graag van fijne douches en een nagelstudio geniet? Dan kan je wellicht beter voor een gepolijste vechtsport bij je plaatselijke sportschool kiezen. Zoek je meer uitdaging? Dan beschik je over een heel breed scala aan mogelijkheden.

Je kunt er ook voor kiezen om een proefles aan te vragen. Ga op bezoek bij meerdere lessen en bekijk welke het beste bij jou past. Dus trek die bokshandschoenen aan en ga gerust op onderzoek uit. Zo weet je zeker dat je geld niet verloren zal gaan aan een sport die je uiteindelijk toch niet leuk vindt.

Vechten is niet het hoofddoel

Veel vrouwen verwachten bij een vechtsport dat ze ook echt leren vechten. Dit is echter een heikel punt bij veel trainers. Leren vechten doe je immers niet. Tenminste, niet zoals je zou verwachten. Een vechtsport draait immers niet alleen om schoppen en slaan. Het gaat om het trainen van je lichaam, meer zelfvertrouwen kweken en je te kunnen verdedigen in vervelende situaties. Bovenal is het gewoon een kunstvorm. Wees daarom niet teleurgesteld als je niet iedere dag aan vechten toe zal komen. Een vechtsport heel veel verschillende complexe lagen. Het is juist leuk om deze te onderzoeken en onder de knie te krijgen. Is dit niets voor jou? Dan is een andere sport wellicht een betere keuze.

Kortom, er bestaat geen ‘perfecte’ vechtsport voor vrouwen. Je bepaalt zelf welke sport het beste bij jou past. Doe mee met een aantal trainingen en bekijk welke jou het meest raakt. Zo kan je een weloverwogen keuze maken en binnenkort van een geweldige sport genieten.

Dit artikel is geschreven door GMU | Big Data Online Marketing.

53 Comments

Leave a Response