Body & Soul

Verhoog je levenskwaliteit door kwaliteitsvoedsel te consumeren

Verhoog je levenskwaliteit door kwaliteitsvoedsel te consumeren
728views

Soms gebruiken we lekker eten en drinken als een beloning na een lange en vermoeiende dag. En we weten dat het werkt. Wie houdt er niet van lekker eten en drinken? Maar eigenlijk blijft dat heerlijke gevoel niet lang. De volgende dag heb je trek in iets soortgelijks. Uiteindelijk zul je altijd een reden zoeken om jezelf lekker eten en drinken te geven als beloning. En dat lekkere eten en drinken is niet altijd even gezond.

Waarom verander je de gewoonte niet? In plaats van je alleen op de smaak te concentreren en je verlangen te vervullen, kun je in plaats daarvan je voedselkwaliteit verhogen. Deze manier is eigenlijk een echte beloning voor jezelf. Omdat je geeft wat je lichaam echt nodig heeft. Niet wat je lichaam wil. Dit geeft je achteraf een fijner gevoel. En zelfs als je het meer wilt, maakt het niet uit, toch? Gezond is het sowieso.

Het lichaam is een tempel van de ziel

Eten en drinken dat we elke dag consumeren, is niet alleen om ons verlangen te vervullen. Het heeft een groter doel: voeden en energie geven. Wanneer je dat begint te beseffen, zul je voorzichtiger zijn en letten op wat je eet en drinkt.

Voedsel van hoge kwaliteit betekent niet altijd duur en ingewikkeld. Het kan eigenlijk zo simpel zijn als het veranderen van voorkeur voor artificiële suiker naar de natuurlijke. Of schakel over van worst en gehakt naar het ‘echte’ onverwerkte vlees. Bekijk ook de ervaringen van anderen om te bepalen welk voedsel goed voor je is.

Door je eigen voedselingrediënten te kiezen, krijg je ook een andere beleving in plaats van alleen maar iets te eten zonder na te denken over de voedingsstof. Je lichaam zal klaar zijn voor wat je gaat eten, aangezien je het zelf bereidt of kiest.

Het verhogen van de kwaliteit van voedsel betekent niet altijd dat je zelf moet koken. Je kunt nog steeds naar het restaurant gaan en lekker eten. Maar dan kun je voedsel kiezen met de stof die je lichaam meer voordeel geeft. Dus de volgende keer dat je jezelf wilt belonen, kies dan voor de biefstuk of verse pasta in plaats van een gefrituurd stuk vlees of welk junkfood dan ook.

Mindful eten als een manier van leven

De reden waarom zelfs het eten van je favoriete eten en drinken soms niet bevredigend is, is omdat we het niet echt ervaren. We laten het moment voorbij gaan zonder echt aanwezig te zijn tijdens de maaltijd.

Wanneer at je voor het laatst puur, zonder iets anders te doen? We weten dat drukke levens betekenen dat we aan onze bureau moeten lunchen terwijl we iets voor ons werk doen. Of we openen ons mobieltje en checken sociale media omdat we denken dat dat de pauze is die we nodig hebben.

Welnu, je bewustzijn tijdens het eten speelt eigenlijk een grote rol in je leven. Door aanwezig te zijn en het proces van eten te ervaren, ben je je meer bewust van het effect van de voeding op je lichaam. Om mindful te eten, kun je beginnen door aandacht te besteden aan het kiezen van het voedsel dat je consumeert. Elk voedingsmiddel bevat een stof die effect heeft op je lichaam. En dan kun je genieten van dat voedsel dat je in je mond stopt, kauwt, doorslikt en je verteerd voelt. Op die manier geef je jezelf eigenlijk beloningen. Je lichaam zal je dankbaar zijn en je zult vrij zijn van ongezonde verlangens!

Leave a Response