Kleding

Voor het eerst op bezoek bij je schoonfamilie: de beste tips!

Voor het eerst op bezoek bij je schoonfamilie: de beste tips!
354views

Heb je de man of vrouw van je dromen gevonden? Dan zijn een paar dingen onvermijdelijk, waaronder het ontmoeten van je schoonfamilie. Dit is niet voor iedereen een favoriete bezigheid. Tóch kun je dit bijzonder leuk en onvergetelijk  maken. Er zijn ook handige tips waarmee je dit bezoek zo aangenaam mogelijk voor jezelf kunt maken.

Leg jezelf geen druk op

Mensen zijn vaak geneigd zichzelf veel druk op te leggen. Dat geldt ook voor een bezoek aan de schoonfamilie. Men verwacht op deze momenten het beste van zichzelf. Niet altijd handig, aangezien deze extra druk alleen maar voor meer ongemak zorgt. Probeer jezelf daarom helemaal geen druk op te leggen.

Dit doe je bijvoorbeeld door het volgende te denken: het zijn ook maar gewoon mensen. Zelfs als je schoonouders in een kast van een huis wonen, ruikt de wc daar ook weleens vies. Je hoeft dus echt geen druk te voelen. Elk mens is uiteindelijk maar een mens van vlees en bloed.

Kies een leuke outfit aan

Heb je enig idee waar veel mensen als eerste naar kijken? In veel gevallen kijken mensen eerst naar de schoenen en kleding van een andere persoon. Grote kans dat je schoonouders dit ook gaan doen. Kies daarom voor een leuke outfit.

Het is vooral belangrijk dat je je goed voelt in je outfit. Kies voor een comfortabele heren jeans en een fijn zittende sweater. Of andere kleding waarin je je comfortabel voelt.

Ga je in de zomer bij je schoonfamilie op bezoek? Maak dan een keuze voor mooie heren T-shirts, maar laat uiteraard de vale en oude T-shirts even buiten beschouwing.

Kom niet overdreven klevend over

Sommige mannen willen hun aanstaande schoonouders te graag tevreden stellen. Dit doen ze bijvoorbeeld met een bosje bloemen of een ander cadeau. Hier kun je zeker voor kiezen, maar voorkom dat je overdreven klevend overkomt. Zeker niet iedereen vindt het leuk om een bosje bloemen te ontvangen. Doe dit alleen als er een goede reden is.

Twijfel je hier enigszins over? Vraag je partner of dit verstandig is. Je partner zal je hier ongetwijfeld het beste over kunnen vertellen.

Probeer uitgerust te zijn

Mogelijk ben je een beetje gespannen voor je komende ontmoeting. Of je hebt er niet al te veel zin in. Dat is op zich goed voor te stellen, maar het is eigenlijk niet nodig. Het gaat ongetwijfeld een plezierige ontmoeting worden. Zorg ervoor dat je de nachten voor de ontmoeting goed slaapt. Als je uitgerust bent, ben je nu eenmaal iets scherper. Ook laat je geen al te goede indruk achter als je uitgebreid zit te gapen aan tafel bij je schoonfamilie. Probeer daarom zo uitgerust mogelijk te zijn.

Het is uiteindelijk vooral belangrijk om jezelf te blijven. Je schoonfamilie wordt tenslotte je aanstaande familie. Gedraag je daarom zoals je je altijd gedraagt. Wees niet bang om je aan te passen, maar behandel je partner wel met respect. Dat vinden je schoonouders ongetwijfeld leuk om te horen.