Kleding

Dit mag niet missen in de verkleedkist van je kind!

Dit mag niet missen in de verkleedkist van je kind!
47views

Is jouw kind gek op verkleden? Absoluut een hobby die je moet stimuleren, want verkleden is ontzettend goed voor de creativiteit, de vindingrijkheid en het inlevingsvermogen van jouw kind. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een Frozenjurk? Dit zijn de dingen die niet mogen missen in de verkleedkist van jouw kleine.

Waar koop je verkleedkleren?

Verkleedkleren kun je gewoon kopen bij de meeste speelgoedwinkels, of online bij bijvoorbeeld de website van hetbeteremerk.nl. Maar je hoeft niet ver te zoeken om verkleedkleren te kopen. Het is namelijk ook ontzettend leuk om je eigen oude kleding in de verkleedkist te zoeken. Kinderen vinden het namelijk ontzettend leuk om ‘volwassen’ te spelen. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar wat foute jurkjes, truien of trainingsjacks bij gewone kledingwinkels of kringloopwinkels.

Hoge hakken

Aangezien kinderen graag volwassen spelen is het ontzettend leuk om wat hakken in de verkleedkist te stoppen. Om de enkels van je kinderen te sparen kun je het beste kiezen voor enkellaarsjes. Je kunt prinsessen schoentjes kopen die speciaal bedoeld zijn om te verkleden, maar je kunt ook eens kijken naar de kleinste maat in hakken voor dames.

Pruiken

Pruiken mogen in een verkleedkist absoluut niet ontbreken. Met een pruik op lijk je namelijk helemaal op iemand anders. Wel is het belangrijk dat je de pruiken niet los in de verkleedkist gooit, omdat ze anders binnen no time kapot gaan. Pruiken kun je het best bewaren in een aparte zak met een netje eromheen. Wat oudere kinderen kun je daar ook een stukje verantwoordelijkheid mee aanleren.

Wat wil je kind later worden?

Wat wil jouw kind later worden? Jouw kind vindt het waarschijnlijk ontzettend leuk om zijn toekomstdroom alvast even lekker uit te spelen. Zorg daarom dat de verkleedkist daarvoor de juiste kleren bevat. Dat betekent dat je een toekomstige politieman van een mooie politiepet moet voorzien en een toekomstig popster van een mooi jasje met glitters. Veel kleine meisjes willen later prinses worden en hoewel dat niet helemaal een realistische toekomstdroom is, is het natuurlijk wel leuk om de verkleedkist van een mooie prinsessenjurk te voorzien.

Creatief bezig zijn

Een lekker volle verkleedkist met van alles en nog wat nodigt jouw kind uit om lekker creatief bezig te zijn. Dus waar wacht je nog op? Struin de winkels en het internet af op zoek naar de leukste verkleedkleren voor jouw kind!