Tips

De brommerverzekering, dit is hoe je een brommer kan verzekeren!

1.13Kviews

Ontzettend veel mensen rijden met een brommer. Voor het in het verkeer brengen van een dergelijk voertuig hier in Nederland geldt dat je er rekening mee dient te houden dat je verplicht bent om een zogenaamde brommerverzekering af te sluiten. Voor deze verzekering geldt dat er geen sprake is van slechts één enkele type verzekering, integendeel. Eigenlijk is het een verzamelnaam voor verschillende vormen van verzekeringen die voor een brommer afgesloten kunnen worden. Je kan dus bijvoorbeeld kiezen voor een WA-verzekering, maar ook voor een uitgebreider exemplaar. Hoe dan ook, alles wat je graag wil weten over het verzekeren van je motor ontdek je hieronder!

De brommerverzekering, af te sluiten in drie verschillende vormen

Wanneer je van plan bent om je brommer te laten verzekeren dien je er rekening mee te houden dat dit op verschillende manieren kan gebeuren. Bij het afsluiten van de brommerverzekering kan je dan ook een keuze maken tussen niet één, niet twee, maar wel drie verschillende mogelijkheden. Dat deze keuze wordt aangeboden is ook niet meer dan logisch. Je moet er immers rekening mee houden dat de beste brommerverzekering voor de één zeker niet automatisch ook de beste brommerverzekering voor de ander dient te zijn, integendeel. Alles wat je hierover nu graag zou willen weten laten we je bijzonder graag ontdekken met onderstaande informatie.

De WA-verzekering voor brommers

De eerste brommerverzekering uit dit lijstje mag dan wel de meest beknopte zijn, ze is tevens ook de voordeligste keuze. Het gaat hierbij dan natuurlijk om de WA-verzekering. Dit is de verzekering die je minstens verplicht moet afsluiten wanneer je een brommer in het Nederlandse verkeer wenst te brengen. Voor deze verzekering voor je brommer geldt dat ze bestaat uit één enkele dekking. Het betreft hier de dekking voor schade die je met jouw brommer aanricht aan derden.

Deze verzekering voor brommers is ideaal wanneer je de kosten zo beperkt mogelijk wenst te houden waarmee je wordt geconfronteerd. Dit gezegd hebbende zal ze voor ontzettend veel mensen in de praktijk niet de meest optimale oplossing weten te bieden. Het merendeel van de personen die eigenaar zijn van een brommer willen namelijk uitsluitend kiezen voor een brommerverzekering die tevens ook bepaalde eigen schade aan het voertuig indekt. Wanneer dat eveneens geldt voor jou zal je daarvoor willen kijken naar één van de onderstaande brommerverzekeringen.

De WA+ beperkt cascoverzekering voor brommers

De tweede optie waarover je beschikt voor het afsluiten van een brommerverzekering is de zogenaamde WA+ beperkt cascoverzekering. In de basis geldt voor deze verzekering dat ze beschikt over de wettelijk verplichte WA-dekking. Bovenop deze dekking worden er eigenlijk nog twee andere, aanvullende dekkingen voorzien. Wat deze dekkingen betreft kan je denken aan:

 1. De dekking voor schade als gevolg van een brand of explosie;
 2. De dekking voor (financiële) schade veroorzaakt door diefstal;

Voor de meeste mensen die eigenaar zijn van een brommer geldt dat ze over een voorkeur beschikken voor dit type van brommerverzekering. Dat is het gevolg van het feit dat ze verschillende schadegevallen aan de eigen brommer wel degelijk weet in te dekken terwijl je er bovendien ook op kan rekenen dat het prijskaartje nog steeds lekker betaalbaar is. Voor het merendeel van de brommer eigenaars is dit dan ook veruit de meest interessante keuze. Zoveel staat vast.

De WA+ volledige cascoverzekering voor brommers

De brommerverzekering die je als verzekeringnemer voorziet van het meest complete pakket met dekkingen is ongetwijfeld de WA+ volledige cascoverzekering. Deze verzekering wordt in de praktijk ook vaak bestempeld als de zogenaamde allrisk. Hiervoor geldt dat ze boven op de dekkingen van de WA en de WA+ beperkt cascoverzekering ook nog een aanvullende dekking voorziet. In dit geval gaat het dan om de dekking voor schade die je zelf hebt veroorzaakt aan je eigen voertuig. Het spreekt het voor zich dat er geen sprake mag zijn van opzettelijk veroorzaakte schade. Voor dit type van verzekering voor brommers geldt uiteraard wel dat ze de hoogste premie kent.

Zo kies je voor een echt goedkope brommerverzekering!

Het spreekt voor zich dat er niet zomaar één enkel element is welke bepalend is voor de kostprijs waar een brommerverzekering over komt te beschikken. Zoals de informatie hierboven al duidelijk heeft gemaakt is het wel zo dat het type brommerverzekering verantwoordelijk is voor de basis van de verzekeringspremie. Dit gezegd hebbende zijn er nog heel wat andere factoren die ook zowel een positieve als een negatieve impact op deze premie kunnen hebben. Ben jij ook benieuwd om te ontdekken wat deze factoren zijn? We hebben ze hieronder alvast voor je opgelijst.

1.) Het eventuele schadeverleden van de verzekeringnemer

Niet alleen bij het verstrekken van een autoverzekering, maar zeker ook bij een brommerverzekering is het zo dat er door de verzekeraar rekening wordt gehouden met het mogelijke schadeverleden waar de bestuurder over beschikt. Dit schadeverleden wordt ook doorgetrokken bij alle voertuigen die je mogelijks wil gaan besturen. Omwille van deze reden is het altijd koste wat het kost van belang om te voorkomen dat je geconfronteerd wordt met een ongeval waarbij sprake is van verwijtbare schade. Beschik je over een schadeverleden? Dan zal je er in ieder geval rekening mee moeten houden dat deze sowieso een negatieve impact zal hebben op jouw verzekeringspremie.

2.) Is er sprake van een eigen risico of niet?

Voor het merendeel van de verzekeringen die worden aangeboden geldt dat er sprake bij is van een bepaald eigen risico. In het geval van de brommerverzekering is dat echter niet altijd zo. Het is dus best mogelijk dat bij een schadegeval de verzekeraar alle geleden schade op zich zal nemen. Dat is toch fantastisch?! Niet altijd. Er dient namelijk rekening mee te worden gehouden dat het eigen risico er in de praktijk grotendeels voor zorgt dat de verzekeringspremie kan worden ingeperkt.

Is er wel sprake van een bepaald eigen risico, maar is dat eigen risico nog vrij laag gelegen? Heb je niet het idee dat je met jouw brommer heel wat schade zal gaan aanrichten? In dat geval is het mogelijks interessant om ervoor te kiezen om deze nog een beetje meer op te trekken. Dit omdat je op deze manier namelijk de periodieke verzekeringspremie die is verschuldigd danig kan drukken. Je zal kunnen vaststellen dat de besparing op deze manier behoorlijk stevig kan oplopen.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Bezoek deze website.

87 Comments

 1. Wow, fantastic blog layout! How lengthy have you ever been blogging for?
  you made blogging glance easy. The total look of your website is excellent, let
  alone the content material! You can see similar here sklep internetowy

 2. Wow, fantastic weblog structure! How lengthy have you been running
  a blog for? you make running a blog look easy. The overall look
  of your site is wonderful, as neatly as the content material!

  You can see similar here sklep internetowy

Leave a Response