TipsVrouwen

Wat doen fillers nou precies?

Wat doen fillers nou precies?
2.43Kviews

Steeds meer mensen ergeren zich aan hun huid en willen graag dat hun huid verjongd wordt of in elk geval tekenen van herstel vertoond. Met fillers kan dat. Dit zijn stoffen die in de huid geïnjecteerd worden en die voor die gewenste verjonging kunnen zorgen. Fillers worden toegepast voor onder meer het vullen van rimpels en oneffenheden in de huid. Daarnaast kunnen ze ook gebruikt worden om het volume en de contour van de lippen aan te passen.

Minder hyaluronzuur betekent volumeverlies en het ontstaan van rimpels

Vaak worden fillers op basis van het alom bekende hyaluronzuur gebruikt. Deze stof komt  van nature al voor in de huid waardoor de kans op allergische reacties nagenoeg nihil is. Van nature zorgt de stof voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Als je echter ouder wordt, dan neemt de aanmaak van de stof af. Dit gaat vervolgens gepaard met volumeverlies en er kunnen rimpels ontstaan. Er wordt altijd gewerkt met kleine hoeveelheden fillers. De gel die in de huid gebracht wordt, zorgt in eerste instantie dat het vochtgehalte in de huid hersteld wordt. Je ziet ook de rimpels verzachten of zelfs helemaal verdwijnen. Voorts krijgt je gezicht en krijgen je lippen meer volume en contour door de fillers.

Onder meer geschikt om iets aan de wallen onder je ogen te doen

Fillers worden aangeboden door verschillende merken en in verschillende concentraties. Die concentratie is onder meer afhankelijk van de diepte van de rimpel. Ook zal de concentratie hoger zijn als je extra volume wilt creëren. Fillers kun je gebruiken als je iets wilt doen aan de wallen onder de ogen, om iets aan het volume van je jukbeenderen te doen. Of om het volume van je wangen te vergroten. Ook voor het opvullen van de neus-lipplooi en de rimpels in de bovenlip kunnen fillers gebruikt worden. Evenals voor extra volume aan de lippen te geven en om de bekende marionetlijnen te vullen. Ook als je de kaaklijn wilt versterken of een wenkbrauwlift wilt ondergaan dan kan dit bewerkstelligd worden door het gebruik van fillers.

Vrijwel nooit sprake van een allergische reactie

Het inbrengen van fillers is maatwerk en kan alleen door specialisten verzorgd worden. Daarom worden altijd eerst de wensen en behoeften in kaart gebracht en wordt een persoonlijk behandelplan gemaakt. Op deze manier kan men een zo natuurlijk mogelijk resultaat te bereiken. Het effect van fillers is doorgaans meteen te zien. Dat effect houdt overigens tussen de negen en twaalf maanden aan. Het veel gebruikte hyaluronzuur wordt overigens al ruim twintig jaar in de geneeskunde gebruikt. Omdat het een lichaamseigen stof betreft, is vrijwel nooit sprake van een allergische reactie op de behandeling. In de periode meteen na het aanbrengen van de fillers kan eventueel wat roodheid ontstaan. Dit is echter prima met een crème te behandelen. Deze behandeling is dus ideaal voor mensen die iets aan hun huid willen doen. Mensen die willen verstevigen of verjongen en vooral snel resultaat wensen. De fillers prijs? Dat is maatwerk. Standaard prijzen kunnen niet benoemd worden. Check de fillers ervaringen om na te gaan welke ervaringen men met een bepaalde salon heeft. Voor specialistisch advies over het gebruik van fillers kun je terecht bij Skin + Surgery Clinics.

Leave a Response