TipsVrouwenVrouwenzaken

Welke kaptafel is voor uw zaak het interessantst?

Welke kaptafel is voor uw zaak het interessantst?
1.67Kviews

Bent u van plan om een nieuwe kaptafel te kopen voor in uw zaak? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat er verschillende zaken zijn waar u rekening mee zult willen houden. In eerste instantie zult u uiteraard vooral stil blijven staan bij de uitstraling van de kaptafel die u op het oog heeft. Dat is echter niet alles. Wat namelijk bovendien ook te denken van de praktische eigenschappen waarover ze dient te beschikken? Heel wat mensen staan hier eigenlijk veel te weinig bij stil met alle gevolgen van dien. In ieder geval, stelt u zich ook de vraag welke kaptafel voor uw zaak nu precies het interessantst is? Hou dan absoluut rekening met de informatie zoals aangegeven hier op deze pagina.

   Over welke uitstraling dient uw kaptafel te beschikken?

In eerste instantie zult u zich willen afvragen over welke uitstraling uw kaptafel precies dient te beschikken. De keuze op vlak van uitstraling is er uiteraard eentje die u volledig zelf zult moeten maken. Twee zaken liggen in de praktijk aan de basis van deze keuze, namelijk:

  1. De gekozen stijl voor het salon waarover u beschikt;
  2. Uw persoonlijke voorkeur(en);

De ene persoon zal in de praktijk dan ook kiezen voor een klassiek getinte kaptafel terwijl iemand anders de voorkeur zal geven aan een echt strak uitziend exemplaar. Voor welke van deze beide opties u uiteindelijk zult kiezen is natuurlijk altijd geheel persoonlijk. Let wel, zorg voor een bepaalde uniformiteit in uw kaptafels. Het wordt dan ook sterk aangeraden om alle kaptafels te kopen in dezelfde stijl en zo weinig mogelijk te variëren. Dit uiteraard tenzij u graag een echt gewaagd uitziend interieur wenst te realiseren in uw kapsalon.

Kiest u voor een kaptafel met of zonder spiegel?

Bovenstaande zal voor veel mensen die dit lezen uiteraard bijzonder vreemd in de oren klinken. Hoe kunt u nu namelijk gebruikmaken van een kaptafel zonder spiegel? Zeer eenvoudig. Vandaag de dag wordt er in steeds meer kapsalons niet meer gekozen voor een echte kaptafel. In plaats daarvan kiest men dan ook voor het gebruik van bijvoorbeeld een lange desk waar stoelen aan worden geplaatst. Dit blijkt in de praktijk een zeer strakke en moderne vervanging te zijn voor de traditionele kaptafel. In deze situatie wordt de desk echter doorgaans tegen de muur aan geplaatst. Het gevolg daarvan is dat er zich ook aan de muur of wand in kwestie reeds spiegels kunnen bevinden. In dat geval is het kopen van een extra spiegel uiteraard helemaal niet meer vereist.

 Kaptafel met of zonder opbergruimte?

Tot slot spreekt het voor zich dat u ook nog rekening zult willen houden met het al dan niet aanwezig zijn van bepaalde opbergruimte in de kaptafel van uw keuze. Voor veel mensen is dit geen must, maar toch kan het behoorlijk praktisch zijn. Kiest u uiteindelijk toch eerder voor een kaptafel zonder aanwezige opbergruimte? In dat geval is het mogelijks de moeite waard om een verplaatsbaar rekje te kopen. Op deze manier kunt u toch nog steeds alle vereiste spullen voor het kappen van de haren van uw klanten bij de hand hebben.

85 Comments

Leave a Response