Tips

Wat is de beste e-bike voor jou?

Wat is de beste e-bike voor jou
968views

Wanneer je aan een nieuwe fiets toe bent, dan is de kans groot dat je kiest voor een e-bike. Dat doet een groot deel van de Nederlanders namelijk tegenwoordig. E-bikes zijn de meest verkochte fietsen. Dat is wel eens anders geweest, elektrische fietsen waren heel lang iets voor senioren en andere mensen die minder kracht en conditie hebben. Dat is inmiddels wel veranderd. Je kunt allerlei redenen hebben om een elektrische fiets te kopen, maar een mindere conditie is er nog maar één van. Wanneer je de fietsen reviews Amslod leest dan lees je allerlei redenen voor mensen om een e-bike te kopen: minder bezweet op het werk aankomen, verder kunnen fietsen dan zonder trapondersteuning, een argument om de auto te laten staan zijn er maar een paar van. De Amslod.nl fietsen ervaringen zijn alleen maar positief over het rijden op een elektrische fiets.

De keuzes bij een e-bike

E-bikes zijn geen uitzondering meer en dat betekent dat er heel veel modellen, kleuren en soorten fietsen zijn om uit te kiezen. Net als bij modellen zonder trapondersteuning. Bij een e-bike komen daar nog wat belangrijke keuzes bij. Welke motor heeft je fiets en wat voor soort accu heeft je fiets. Iets om op te letten is ook of er naast de accu die er nu op je fiets zit, ook een andere accu op past. Sommige motoren werken alleen met een bepaald merk accu. Dat beperkt je later in de keuze voor een vervangende accu. Want die gaan korter mee dan de rest van je fiets.

De motor van je e-bike

Er zijn drie soorten motor voor je e-bike: de voorwielmotor, de middenmotor en de achterwielmotor. Motor, accu en display zijn op elkaar afgesteld en komen vaak van één leverancier. De middenmotor is voor de gewichtsverdeling de beste keuze. De fiets is stabieler en de trapondersteuning voelt natuurlijk aan. Daarom zie je steeds vaker de middenmotor. De combinatie motor/accu is soms in het frame gemonteerd boven of onder de trapas. Soms is de accu onder de bagagedrager gemonteerd. Voor wat de accu betreft moet je ook kiezen tussen een vaste accu en een afneembare accu. In combinatie met de display kan het een vorm van diefstalbevestiging zijn wanneer je een afneembare accu hebt.

Maak een proefrit!

Ook bij een fietsenmerk dat rechtstreeks levert vanaf de fabriek is het mogelijk om een proefrit te maken. In een zogenaamd Experience Center kun je een testrit maken, vragen stellen, modellen bekijken en dergelijke. Het is belangrijk om een proefrit te maken. Pas wanneer je zelf op een fiets gereden hebt, kun je goed beoordelen of je de goede fiets voor jou te pakken hebt. Het Experience Center is ook de plek waar je terecht kunt voor reparaties en onderhoud. Soms komen de reparateurs in de garantieperiode bij je thuis. Wanneer dat soort dingen belangrijk voor je zijn, zoek het dan goed uit.

1 Comment

  1. Wow, marvelous weblog layout! How long have you ever been blogging for?
    you make blogging look easy. The total look of your website is excellent, let alone the
    content material! You can see similar here najlepszy sklep

Leave a Response