Vrouwen

Wat te doen als je relatie ten einde loopt?

Wat te doen als je relatie ten einde loopt
2.61Kviews

Het is nooit leuk om uit elkaar te gaan. Liever zie je dit als vrouw dan ook niet gebeuren. Het is daarom goed om er alles aan te doen om je relatie leuk te houden. Daarvoor zijn allerlei tips te vinden. Zelfs dan nog kan het zo zijn dat het gewoon niet meer werkt tussen jullie. In dat geval is het beter om er gewoon een punt achter te zetten. Dat betekent wel dat je met veel zaken rekening moet houden.

Zorg dat je een plan hebt

Het is zelden zo dat je relatie van de ene op de andere dag niet meer houdbaar is. In dat opzicht kan je dus al op tijd het een en ander doen om te zorgen dat je niet in een zwart gat valt en helemaal hulpeloos bent. Door te zorgen dat je tijdig alvast wat voorzorgsmaatregelen neemt, kan je in ieder geval voorkomen dat alles helemaal misloopt in je leven. Dat gaat dan bijvoorbeeld om het vinden van woonruimte. Al is het maar tijdelijk.

Maak een einde aan gezamenlijke overeenkomsten

De eerste taak die je nu op je moet nemen, is het beëindigen van gezamenlijke overeenkomsten. Dit is wel hard en lastig, maar tegelijkertijd ook essentieel. Het is niet goed om nog aan bijvoorbeeld een hypotheek vast te zitten met zijn tweeën. Ook is het niet fijn om gezamenlijk bij een bankrekening te kunnen. Dit zijn allemaal zaken waarvan je moet zorgen dat je ervan af komt. Zo kunnen er ook geen belangen door elkaar gaan lopen. Verzorg dit daarom dus altijd als eerste.

Het verdelen van de spullen

Nu is het zaak om de spullen te verdelen. Ook dit doe je om niet te lang aan elkaar vast te blijven zitten. Je zal hier geen fijne tijd mee gaan beleven. Wanneer je de spullen gaat verdelen, dan komen er onherroepelijk allerlei leuke herinneringen boven. Pas ook op, want dit kan ook een verkeerd signaal afgeven. Dat wil je natuurlijk niet. Het is niet voor niets zo dat jullie uit elkaar zijn gegaan. Houd dat dus wel gewoon voor ogen bij het verdelen.

Let ook op financiële verdelingen

Het verdelen van de spullen gaat verder dan het in tweeën delen van de cd-collectie, als je die nog hebt. Er zijn natuurlijk ook allerlei zaken zoals een gezamenlijk vermogen en dergelijke. Dit moet ook op een eerlijke manier verdeeld worden. Dit kan weleens heel lastig worden, maar het is wel belangrijk om hier goed in door te zetten. Het is natuurlijk niet zo dat jij met wat spullen wordt afgescheept en dat het geld allemaal naar hem gaat. Daar moet je dus werk in steken.

Begin direct aan je nieuwe leven

Het is ook belangrijk om direct aan je nieuwe leven te beginnen. Je moet zo snel als mogelijk van je afhankelijkheid van de relatie af. Dat betekent dus dat je begint bij het afsluiten van je eigen verzekeringen. Dit is in de eerste plaats van belang. Daarnaast zorg je zoals gezegd ook voor een eigen bankrekening waar je je eigen inkomsten op kunt storten. Dit zijn de eerste zaken die je gaat verzorgen. Vervolgens ga je meer specifieke een aantal zaken voor jezelf regelen die van belang zijn voor een goed eigen leven.

Ga aan de slag met voogdijregelingen

Wanneer je samen kinderen hebt, is er natuurlijk wel nog een complicerende factor. Het is dan belangrijk dat voogdij en omgang goed geregeld wordt. Dit is ook typisch zo’n stap in het proces die nog weleens lastig kan blijken te zijn. Daarom is het vaak ook slim om te zorgen dat je hier niet alleen in staat. Laat je bijstaan door specialisten en zorg ervoor dat er een goede regeling voor alle partijen uitkomt. Waarbij vooral het belang van de kinderen voorop moet staan. Laat je daar dus ook niet over misleiden door andere partijen.

Zorg goed voor jezelf

Het regelen van alle zaken die komen kijken bij een relatie die ten einde loopt, kan best zijn weerslag op je hebben. Het is dan dus zaak om vooral ook goed voor jezelf te blijven zorgen. Eet goed en slaap goed. Doe ook waar mogelijk leuke dingen en voel je daar vooral ook niet schuldig over. Op die manier kan je zorgen dat je er als vrouw snel weer bovenop komt. Je bent immers niet voor niets zo sterk. Alle reden om dus niet te twijfelen en gewoon door te zetten voor je eigen belang hierin.

14 Comments

Leave a Response