RelatiesTipsVrouwenVrouwenzaken

Zo houd je de romantiek hoog in je relatie

Zo houd je de romantiek hoog in je relatie
5.07Kviews

Een relatie kan alleen overleven wanneer er voldoende romantiek in te beleven is. Dat komt niet zomaar uit de lucht vallen. Daar moet je dan wel iets voor willen doen. Het is dan ook goed om eens wat dieper in te gaan wat je als vrouw allemaal ter beschikking hebt om je relatie een romantisch impuls te geven. En dat hoeft niet altijd alleen maar over seks te gaan. De volgende opties zijn ook allemaal de moeite waard om te volgen.

Zorg voor voldoende verrassingen

De manier waarop romantiek iedere keer weer opnieuw opbloeit, is door verrassend te zijn. Dat betekent dus dat het ook slim is om zo nu en dan aan een verrassing te werken. Zorg bijvoorbeeld dat je zo nu en dan eens een uitje regelt voor je man. Wanneer je je verdiept in wat hij echt leuk vindt, en dat doe je natuurlijk, dan hoeft het niet heel lastig te zijn om iets leuks te vinden om samen te gaan doen op zo’n uitje met elkaar.

Een etentje uit of thuis

Om iets dieper op het idee van een uitje in te gaan, is het goed om eens te kijken naar een etentje. Het is niet alleen maar zo dat hij jou daarmee kan verrassen. Ook mannen houden immers van een lekker etentje. In dat opzicht kan jij daar dus ook weleens voor zorgen. Wil je het helemaal goed aanpakken? Dan ga je zelf de keuken in en verras je hem met een etentje in eigen huis. Dit zal dan ook zeker de juiste uitwerking hebben.

Samen eropuit trekken

Nu is het etentje effectief, maar het kan wel een beetje cliché worden wanneer jullie dit allebei vaak organiseren voor elkaar. In dat opzicht is het dan dus ook aantrekkelijk om zo nu en dan eens iets anders te doen. Het kan bijvoorbeeld al heel leuk zijn om er samen lekker op uit te trekken. Niets is zo fijn als lekker buiten zijn. Een goed voorbeeld is natuurlijk het lekker uitwaaien op het strand samen. Helemaal wanneer je daarna romantisch rond de haard kan kruipen met zijn tweeën.

Lekker lang in de tuin hangen

Lekker buiten in de tuin hangen in de late avondzon van een warme zomeravond kan ook ideaal zijn. Het voordeel van deze optie is dat jullie allebei al ontspannen zijn. Lekker eens helemaal niets hoeven doen en tegen elkaar aan hangen kan heel verfrissend werken. Het ontspannen gevoel is een essentieel kenmerk van romantiek. Wanneer de spanning in de lucht hangt, dan komt de romantiek ook nooit echt los. Pak er een wijntje of een speciaal biertje bij en geniet van de bijzondere magie.

Gekke dingen doen samen

Niet alleen ontspanning kan de romantiek in je relatie doen toenemen. Ook spanning kan hier een hele belangrijke rol in spelen. Denk nog maar eens terug aan de begintijd toen jullie elkaar net kenden. Toen was alles heel spannend. Daarom kan het ook goed zijn om zo nu en dan eens lekker wat spannende dingen te doen. Wanneer je dit samen doet, dan zal je brein dit onbewust linken aan de spanning die je toen voelde met je aanstaande man. Daardoor zal je dus ook dezelfde romantische vlam weer voelen oplaaien wanneer je dit samen doet.

Laat hem ook eens het initiatief

Het is ook weleens goed om niet zelf het voortouw te nemen. Het kan ook heel fijn zijn wanneer juist jouw man eens het voortouw neemt in het zoeken van de romantiek. Wanneer je alle zaken die hier besproken zijn namelijk eens omdraait, dan zal je merken dat ze vooral ook op jou van toepassing zijn. Het is vooral fijn om zelf die romantische gevoelens weer te voelen en daar wil je best wel wat werk in steken. Terwijl het toch vooral ook belangrijk is dat je man je zo laat voelen als vrouw.

Bekijk altijd de zonnige kant

Het is wel ook altijd belangrijk om de zonnige kant van het verhaal te bekijken. Wanneer je als vrouw al enige tijd met je man samen bent, dan zal de romantiek en de relatie inderdaad ontwikkelen en anders worden dan deze in het begin was. Dat kan echter niet perse betekenen dat het ook slechter gaat. Het kan ook gewoon goed zijn om in een andere fase terecht te komen samen. Je kunt dan ook gewoon nog altijd een hele fijne tijd met elkaar hebben. Zeker wanneer je goed voor elkaar blijft zijn geldt dit.

98 Comments

Leave a Response