TipsVrouwen

4 redenen waarom je juist nu een old school handgeschreven kaartje zou moeten sturen

handgeschreven kaart sturen
2.06Kviews

Kan je je nog de tijd herinneren waarin je dolgelukkig was met alle kaartjes die op de mat vielen als je jarig was? Het moment dat je vol enthousiasme een nieuwe envelop openmaakte? Waarschijnlijk nog nauwelijks. Het is tegenwoordig namelijk veel vanzelfsprekender om een appje te sturen of een berichtje op social media te plaatsen. En dat is zonde, want dit kan het gevoel van een handgeschreven berichtje natuurlijk nauwelijks evenaren. Juist nu we allemaal door een zeer moeilijke periode gaan en we sommige dierbaren nauwelijks tot nooit meer zien is het fijn om iets persoonlijks te sturen. Geen cadeau, gewoon een berichtje om te laten weten dat je aan die persoon denkt. In dit artikel geven we vier redenen waarom juist nu een old school handgeschreven kaartje met een vulpen van pwakkerman.com een slim idee is.

1.    Laten zien dat je moeite doet

Het is zo gemakkelijk om even snel een berichtje via social media te versturen of een appje de wereld in te sturen. Maar laat je zo echt zien dat je om iemand geeft of aan iemand denkt? Veel moeite kost het namelijk niet. Als je echt de tijd investeert om een persoonlijk kaartje uit te zoeken en een handgeschreven bericht met je montblanc op te schrijven kun je dit veel beter tonen. Het maakt niet eens uit wat je er op zet. Het gaat om het idee.

2.    Aandenken

Een appje verdwijnt al snel op de spreekwoordelijke ‘grote hoop’. Ook een berichtje op social media verdwijnt al snel in de vergetelheid. Een kaartje is echter een tastbare herinnering. Het bewijs dat iemand aan je gedacht heeft. Je kunt hem in de kamer zetten, ophangen en bewaren als aandenken. Zeker wanneer de boodschap je raakt. Daarom is het juist nu zo belangrijk om deze te versturen. Iemand kan troost putten uit jouw woorden. Zich richten tot het kaartje als het even moeilijk gaat. Met jouw lamy vulpen van Pwakkerman kan je iemand raken. Is dat je ook wel eens gelukt met een appje? Waarschijnlijk niet!

3.    Veel persoonlijker

Dit is natuurlijk de voornaamste reden om toch een kaartje te sturen. Het is namelijk veel persoonlijker. En bovendien ook nog eens veel specialer omdat bijna niemand dit tegenwoordig meer doet. Je kunt jezelf dus onderscheiden en de ander echt op een bijzondere wijze in het zonnetje zetten. Met je eigen handschrift en je favoriete Waterman pen jouw persoonlijke boodschap overbrengen is goud waard.

4.    Kaartjes terug

Hoe vaker jij de moeite neemt om een persoonlijk bericht te versturen, hoe groter de kans dat je zelf ook kaartjes zal ontvangen. Je krijgt terug wat je geeft. Laat je daarom niet beïnvloeden door je omgeving, maar trek je eigen plan. Blijf bij deze old school vorm van communiceren en geniet van de reacties die je ontvangt. En zeg nou zelf: een kaartje terug krijgen is toch alleen maar een win-win situatie? Leuk om uit te stallen of als herinnering aan een moeilijke of bijzondere tijd.

Leave a Response