TipsVrouwenVrouwenzaken

Plezierig sporten met de juiste bh?

Plezierig sporten met de juiste bh
1.43Kviews

Ben jij een sportieve vrouw? Loop je hard? Doe je fitness, yoga of hockey? Of tennis, wandel, voetbal of wielren je? Of doe een andere sport waarbij je veel beweegt? Als je weleens actief sport zul je als vrouw waarschijnlijk wel eens last gehad hebben van je borsten, zaten ze je tijdens het sporten in de weg. Of misschien heb je op school tijdens de gymlessen weleens gemerkt dat je borsten niet genoeg ondersteund werden tijdens actieve lessen, deden je borsten soms pijn. Als je een regelmatige of fanatieke sporter bent heb je waarschijnlijk vaak last van je borsten bij intensieve beweging, want de ‘gewone’ bh die je normaal draagt is niet berekend op zoveel beweging. Je borsten zitten niet ‘vastgesnoerd’, maar bewegen vrolijk mee op het ritme van je stappen. Dat klinkt grappig, maar dat is het vaak niet. Je borsten bewegen tijdens het lopen gemiddeld zo’n 4 tot 8 cm van boven naar beneden. Dat sport heel onplezierig, het kan zelfs pijnlijk zijn. Je borstweefsel kan beschadigen en je kunt er slappe borsten van krijgen. Dat is wel het laatste wat je wilt, toch?

Heel comfortabel

Om pijnlijke slappe borsten te voorkomen is een stevige sport bh een must voor iedere vrouw die maar enigszins sportief is. Met een goede sport bh voelt het comfortabel aan als je beweegt doordat je borsten stevig tegen je lichaam worden gedrukt. Je borsten ‘fladderen’ niet meer heen en weer tijdens het sporten. De juiste maat en de juiste pasvorm zijn daarbij belangrijk maar ook de gebruikte stoffen en de manier waarop naden in de bh gestikt zijn, bepalen het comfort. Een goede sport bh voelt aan als een tweede huid.

Een goede sport bh is een must

Een goede bh, speciaal voor het sporten, geeft je borsten maximale ondersteuning. Dat is voor kleinere, maar zeker ook voor grote borsten heel belangrijk. Vooral als je grote borsten hebt is het van belang dat de druk verdeeld wordt, zodat je hals en schouders doorbloed blijven. Het materiaal van de bh speelt daar een belangrijke rol in. Brede schouderbanden, opgebouwd uit drie verschillende materiaallagen, zorgen ervoor dat de banden zacht doch stevig aanvoelen. Alle schokken kunnen optimaal opgevangen worden, je borsten blijven prima op hun plaats zitten. Ook moet de stof goed vochtregulerend zijn zodat je je niet zweterig en klam gaat voelen maar juist lekker fris, zodat je optimaal kunt sporten

Het oog wil ook wat

Iedere vrouw is anders. De een zal zich tijdens het sporten prettig voelen met een functionele onopvallende sport bh onder een t- shirt, de ander kiest een hippe sport bh, die met een legging eronder meteen dienst doet als sexy top. Lekker opvallend als je met een groep meiden sport. Of met je lover. Maar wat je ook kiest, het allerbelangrijkste is dat jouw borsten goed ondersteund worden en de bh je veel draagcomfort geeft, want met een goede sport bh sport je optimaal!
Bron: Q-Linn

Leave a Response