Tips

Hulp nodig bij het maken van een planning?

Hulp nodig bij organiseren
1.59Kviews

Wie heeft er tegenwoordig nou een agenda? Een agenda was iets wat je vroeger misschien op school had om je huiswerk in op te schrijven, maar heb je als volwassenen nou echt een agenda nodig? Het antwoord is ja! Een agenda kan je leven heel veel overzichtelijker maken en je helpen om beter te plannen. Het leven is vaak al stressvol genoeg en we hebben genoeg dingen die we moeten onthouden. Waarom zou je het jezelf moeilijker maken dan nodig is door altijd alles zelf te proberen te onthouden. Door een agenda te hebben, zie je in een klap alles wat je gepland hebt staan. Op deze manier hou je voor jezelf het overzicht beter. Daarnaast helpt het opschrijven van plannen je ook om het minder snel te vergeten. Het is in ieder geval al een ding minder waar je aan hoeft te denken.

Eerste stap

Een reden is om te helpen bij het plannen van de dagelijkse leven. Plannen is iets waar niet iedereen van nature goed in is. Sommige hebben hier wat meer hulp bij nodig dan anderen. Misschien ben jij iemand die snel afspraken vergeet. Of misschien heb je het soms zo druk dat afspraken overlappen met elkaar. Anderen mensen hebben gewoon liever meer overzicht in hun drukke leven. Een eerste stap richting een goede planning is een notitieboek bestellen. Hierin kun je uitgebreid een planning maken, wijzingen noteren of andere notities opschrijven. Hierdoor staat alles gelijk bij elkaar. Vind je het fijner om met tekeningen jouw week of maand te plannen? Dat kan ook! Je kunt ook voor iedere taak een symbool tekenen. Een schetsboek kan hierbij goed gebruikt worden om planningen te maken.

Begin met plannen! Bezoek snel een webshop met schetsboeken om jouw agenda, notitieboek, of schetsboek te halen.

Organiseren

Volle agenda

Tegenwoordig zijn we als mensen vaak druk genoeg. Naast werken houden we ervan om te sporten, een dagje uit te plannen, of andere hobby’s na te streven. Hierdoor zit onze planning vaak vol met afspraken. Echter moeten we niet vergeten om ook tijd voor onszelf te nemen. Door je afspraken goed vooruit te plannen, kun je ook gemakkelijker tijd voor jezelf maken. Plan deze tijd dan ook echt in door het op te schrijven in je agenda. Hierdoor hou kun je niet iets anders plannen en heb je tijd vrij om te relaxen.

Tips voor een overzichtelijk planning

De beste manier om een goede planning te maken is om met kleuren te werken. Werktijden, afspraken met vrienden of familie, hobby’s, geef alles een eigen kleur. Zo zie is in een keer duidelijk wat jou deze dag te doen staat. Vergeet dan niet om een legenda voor jezelf te maken. Zo vergeet je niet welke kleuren waarvoor stonden of haal je ze per ongeluk door elkaar. Een andere tip is om dingen op volgorde van de dag te zetten. Het eerste op je lijstje is dan het eerste wat je die dag moet doen. Zo voorkom je dat je een afspraak over het hoofd zit, omdat deze onderaan de lijst staat.   

98 Comments

Leave a Response