Body & Soul

Na een ooglidcorrectie zie je er weer zo jong uit als je je voelt

794views

Wist je dat de resultaten van een ooglidcorrectie wel 15 jaar zichtbaar blijven? Het is niet nodig om te investeren in fillers en botox als je met één kleine en korte procedure klaar bent. Het is inderdaad zo dat je bij een ooglidcorrectie onder het mes moet en dat je daarna een paar weken blauwe plekken en opgezwollen ogen hebt. Maar dat is een kleine prijs voor de vele jaren dat je daarna met plezier in de spiegel zult kijken. Een correctie van de ogen is voor veel mensen een manier om zelfvertrouwen terug te krijgen, om hoe je je voelt weer in balans te brengen met hoe je eruit ziet en om er jonger uit te zien. Hier lees je over wat je tijdens het gehele traject kunt verwachten.

Een ooglidcorrectie begint met een consultatie

Goede klinieken voeren geen ooglidcorrectie uit zonder eerst met je te praten. Dit gesprek is niet alleen om je ogen te bekijken en te bepalen welke procedure voor jou het beste is, maar ook om te luisteren naar jouw psychologische motivatie om je oogleden te laten corrigeren. Een onderooglidcorrectie is een uitstekende oplossing voor als je wallen onder je ogen hebt ontwikkeld. Zijn je bovenoogleden gaan hangen, dan is een bovenooglidcorrectie een goed idee. Je kunt ze ook beide laten uitvoeren. Een wenkbrauwlift is een gerelateerde procedure die ook door je plastisch chirurg kan worden uitgevoerd. Tijdens de consultatie wordt het allemaal duidelijk en maak je samen met je chirurg een plan waar jullie je allebei goed bij voelen.

De ingreep

Op de dag van de ooglidcorrectie ga je naar de kliniek. De chirurg tekent op je ogen af waar het overtollige vel zich bevindt en je krijgt een plaatselijke verdoving. Er worden kleine sneetjes gemaakt op plekken die later niet meer zichtbaar zijn, zoals in de plooi van je bovenooglid en aan de binnenkant van je onderooglid. Vervolgens wordt het overtollige vet, vel en spierweefsel weggesneden en wordt alles netjes gehecht. Naderhand mag je even bijkomen en kun je dezelfde dag alweer naar huis (let op: je mag niet rijden). Een ooglidcorrectie duurt niet meer dan anderhalf uur.

Het herstel

Het herstel na een ooglidcorrectie gaat snel. Eerst zullen je ogen blauw zijn en opgezwollen, maar als je met je hoofd omhoog slaapt en je ogen regelmatig koelt zal dat in een paar dagen wegtrekken. Je ziet al snel wat het resultaat is van de ingreep. Wallen zijn veel minder zichtbaar, overhangende oogleden zijn verdwenen en je wenkbrauwen zitten weer op de juiste plek. Je ziet er jonger uit, energieker en veel minder moe. Na een week worden je hechtingen verwijderd en je moet het wel 6 weken rustig aan doen. Na 3 maanden ga je voor een laatste consultatie met je chirurg om het resultaat te bespreken. Van bijwerkingen is er bij een ooglidcorrectie nauwelijks sprake. Zorg goed voor jezelf en de komende 15 jaar zie je er weer even jong uit als je je voelt.

Leave a Response