Tips

Organiseer een kleding swap met je vriendinnen

kleding swap
811views

We hebben allemaal kledingstukken in onze kast liggen die nog in prima staat zijn, maar die we niet meer dragen. Omdat ze niet meer passen, omdat we ze niet meer mooi vinden of omdat ze, oeps, een miskoop waren. Organiseer daarom eens een kleding swap met je vriendinnen: het is leuk, goedkoop en duurzaam! 

Mensen zijn niet statisch. We veranderen. Onze lichamen krijgen andere vormen, onze smaken passen zich aan naarmate we ouder worden. Precies daarom gebeurt het dat we kledij en andere spullen hebben die we eigenlijk niet gebruiken. Om nog maar te zwijgen over kledij die we maar een bepaalde tijd van ons leven nodig hebben, zoals zwangerschapskledij of werkkledij. 

Een kleding swap is de oplossing

Je kan ervoor kiezen om die kledij weg te gooien. Of om ze te doneren. Maar je kan ook een kleding swap organiseren met je vriendinnen. Een namiddagje of een avond waarin je kledij ruilt of van elkaar overkoopt. 

Zo’n kleding swap is in de eerste plaats supergezellig. Je past samen een hele hoop leuke kledingstukken. Die trui die jij niet mooi meer vindt, staat die ene vriendin zo beeldig. En dat jurkje dat je droeg tijdens die ene bruiloft, kan iemand anders dragen op een familiefeest. 

Hapjes en drankjes 

Helemaal gezellig wordt het als je wat te eten en te drinken serveert tijdens het ruilen. Denk aan een kopje koffie met een stuk taart. Maak het jezelf vooral niet te moeilijk, want dan heb je minder tijd om te genieten van je vriendinnen en de leuke kleding. Zet een koffiezetmachine op tafel en schik een reeks koekjes op mooie bordjes. Laat je bezoekers zelf hun Nespresso capsules kiezen. 

Hou je ’s avonds je kleding swap, dan kan je een aperitiefje serveren met wat zoute knabbels zoals chips of dips. Wat je precies kiest, maakt niet zo veel uit. Het draait erom dat jullie samen een dag genieten van leuke kledij en elkaars gezelschap. 

Maak er een gewoonte van

Bevalt de kleding swap? Maak er dan een jaarlijkse gewoonte van. Je kan je kleding swap koppelen aan een avondje uit met de hele vriendinnengroep of aan een heerlijke brunch met broodjes, zoetigheden en Douwe Egberts koffie. 

Kleding swaps vormen een geweldige gelegenheid om je vriendinnen te zien. Bovendien is het duurzaam om oude kledij door te geven en te hergebruiken. En het is goedkoop, want je gaat steevast met een paar leuke stuks naar huis zonder dat je er de volle prijs voor betaalt. Leuk, toch? 

Leave a Response