TipsVrouwen

Snel scheiden zonder te hoge kosten

Snel scheiden
1.82Kviews

Snel scheiden is iets waar de meeste mensen die uit elkaar gaan ophopen. Dat hoeft ook niet te verbazen. Een scheiding kan in de praktijk behoorlijk pijnlijk zijn. Dit zowel op emotioneel als op bijvoorbeeld financieel vlak. Bijzonder veel mensen maken daarom tegenwoordig de keuze om voor hun echtscheiding een beroep te doen op een zogenaamde scheidingsmediator. Het betreft hier eigenlijk een soort van tussenpersoon die ervoor zorgt dat u en uw (bijna) ex-partner op een efficiënte manier tot een overeenkomst kunnen komen. Dat is zeer gunstig, want het kan er in de praktijk voor zorgen dat jullie scheiding niet alleen veel sneller kan worden voltrokken, maar ook dat de kosten binnen de perken kunnen worden gehouden. Zo slaan jullie twee vliegen in één klap!

Waarom lopen de kosten bij een scheiding zo hoog op?

Standaard kan er worden vastgesteld dat de kostprijs van een scheiding al snel behoorlijk hoog kan oplopen. Verschillende factoren liggen hiervan aan de basis, namelijk:

  1. Een scheiding kan bijzonder lang duren;
  2. Er kunnen heel wat verschillende mensen bij betrokken zijn;
  3. In het slechtste geval moet de scheiding voor de rechtbank komen;

In principe is het zo dat een scheiding waarbij er sprake is van hoge kosten, zoals in bovenstaande gevallen voor niemand gunstig is. Dit misschien met uitzondering van notarissen, advocaten, etc. Alleen zij kunnen aan een echtscheiding goed geld verdienen. Voor de partners die gaan scheiden is het echter vaak zo dat al deze kosten een stevige doorn in het oog zijn. Snel scheiden is dan ook de boodschap wanneer jullie graag het prijskaartje van jullie scheiding zoveel mogelijk willen beperken. Hoe doet u dat echter precies?

 Snel scheiden, kan het wel?

Bovenstaande informatie schept misschien het vermoeden dat scheiden in de praktijk altijd een zeer langdurig proces moet zijn. In heel wat gevallen is dat inderdaad zo, maar er zijn zeker ook uitzonderingen. Van cruciaal belang op dit vlak is om te kunnen achterhalen of beide partners elkaar het licht in de ogen nog gunnen of niet. Met andere woorden, zouden jullie niet alleen bereid, maar ook in staat zijn om samen rond de tafel te gaan zitten? Snel scheiden is in de praktijk bijvoorbeeld vaak vooral een kwestie van een beroep doen op een zogenaamde scheidingsmediator. Dat is zeker interessant, alleen vereist het wel de medewerking van beide partijen. Alleen dan is snel scheiden immers mogelijk.

Snel scheiden met kinderen? Geen probleem!

Heel wat mensen vrezen dat snel scheiden eigenlijk niet meer tot de mogelijkheden behoort van zodra er kinderen bij betrokken zijn. Dat hoeft echter helemaal niet het geval te zijn, integendeel. Het is namelijk zo dat u ook voor een scheiding met kinderen een beroep kunt doen op een zogenaamde scheidingsmediator. Belangrijk is dan om op voorhand even te polsen bij uw (bijna) ex-partner naar wat zijn of haar verwachtingen zijn met betrekking tot de kinderen. Alleen op die manier is het mogelijk om een snelle echtscheiding in het vooruitzicht te stellen. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, ook snel scheiden met kinderen hoeft in de praktijk eigenlijk helemaal geen probleem te betekenen.

Een mediator van www.descheidingsmediator.nl helpt u en uw partner de scheiding zo snel mogelijk af te ronden, ook wanneer hier kinderen bij betrokken zijn.

88 Comments

Leave a Response